Min läslista

Din läslista är tom.

Sök på capdesign.se

Visa Dölj kommande events

Hej du illustratör – se hitåt!

TEXT Johanna Björklund | 2020-03-19
Annons

Vilka tider.

Att Corona skulle få vårt samhälle att närmast släckas ned på det här sättet kunde jag inte ens föreställa mig för några veckor sedan. Jag satt igårkväll och scrollade igenom resebilder från i vintras och det känns som ett annat liv.

Detta fick mig att fundera. 

Jag minns när jag precis hade avslutat min grafikerutbildning och sökte jobb. Det var en snöig decembermånad och att få svar på mina ansökningsmail av upptagna reklamare som kröp på knäna efter julledighet var som ett skrik ut i tomma skogen. 

Minns att jag hade så mycket kreativitet och vilja inom mig. Satt och uppdaterade min portfolio flera gånger om. Bloggade, illustrerade, inspirerades. Det fanns, summa summarum, en väldig glöd i mig under tiden då jag bara väntade.

Denna period kom jag över ”Torsdagstemat”. Jag följde några bloggande illustratörer som varje torsdag bestämde ett tema som skulle illustreras av oss läsare. Vem som helst kunde bidra med sitt verk. Vi mailade in våra illustrationer som sedan publicerades på bloggen med namn och länk till respektive persons webbsida/Instagram.

(Dessa fåglar var då mitt bidrag till temat ”Höst”.)

Därför vill jag kolla med er illustratörer/formintresserade där ute som kanske, liksom jag, vill ha något roligt att sätta tänder i dessa tider: Ska vi testa att illustrera ett tema (och förhoppningsvis fler därefter?) Ni mailar mig era illustrationer och jag publicerar dom här på bloggen? På så vis kan ta del av varandras verk och samla ny inspiration.

Om det finns intresse så hojta till i ett mail till mig på johanna.bjorklund@outlook.com eller DM på instagram: @joniedesign.

Om ni är ett gäng som nappar återkommer jag här i bloggen med tema och deadline.

Global title
Global text
Global link title
Annons
Annons
Annons

Magasinet

magimage
magimage
2019
No4

Vi pratar med Tecken Signs | Bokstavsillustratören Sofie Björkgren-Näse | Typsnittformgivarna So-Type | Ett samtal om typografi med ATypI | Typotugg | Gutenberg till Opentype

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No3

Pond Designs förpackningsprocess | Tomorrow Machine och framtidens förpackningar | Avkodade förpackningar | Brobygrafiska om varumärkesbärare | Årets PIDA-vinnare | Jake Knapps Design Sprint | Laptop-test

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No2

Interaktiva affischer med Pangpangpang | Visual Arts resa | The Emotional Art Gallery | Galleri: The Pavilion | De formger för Times Square | Personporträtt: Åsa Kax Ideberg | TBWA moderniserar

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No1

Fotorealistisk 3D hos Foam Studio | Offentlig konst i 3D | Galleri med Sven Prim | Ines Alpha sminkar med 3D | The Reprap Story | Omvärldsspaning | Framtiden för 3D | Vinetiketter för världen från Karlstad

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No4

Personporträtt med fotografen Weroncka Gȩsicka | Illustrera med papper | Flat design | Att välja bild | Konflikt och Kreativitet | Platt formagivning tar steget in i framtiden | Så når du betraktaren | Analys av Ericssons nya logotyp

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No3

Så jobbar Tele2 Inhouse | Lean design för formgivare | Effektiv utomhusreklam | Galleri: Björn Persson | Inhouse: Stockholms stadsbibliotek | Anti-copying in design | Inhouse: MoMA | Intervju: Christina Knight

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No2

Sthlm signs handmålar | Nordblicks nya profil | Semiotik i grafiken | Galleri: Simon Hjortek | Löwengrips redesign | Designa effektiva logotyper | Att redesigna eller ej | Nystartade studion Ulmaja Wilsson | Vi testar Loupedeck

Besök vår shop