Min läslista

Din läslista är tom.

Sök på capdesign.se

Visa Dölj kommande events
Notis
13807

#10 ”Utsidan är allt”

TEXT Carina Nilsson
Annons

I listan till höger kan du läsa om alla 10 bidrag från tio i topp-listan.

Grattis! Hur känns det?

Det känns bra, jag trodde inte att jag skulle bli en av 10 när jag ställde upp i tävlingen. Så jag blev väldigt glad.

Vem är Ida och vad gör du?

Jag har precis gått ut 1:an på gymnasiet, jag går estet media och på fritiden brukar jag fota väldigt mycket bilder och umgås med mina vänner.

Hur gick du tillväga?

Jag tänkte att jag ville ha en bild som sticker ut, jag hittade min bild på tt:s nyhetsbyrå sen försökte jag komma på en bra rubrik som passade till bilden. Och jag la en ljus blå ram runt hela bilden för att det skulle liva upp.

Var det svårt att välja bild?

Det var inte så svårt för jag visste nästan vilken typ av bild jag ville ha, men det var lite svårt att hitta en som passade.

Vad gör du efter detta?

Just nu har jag sommarlov, sen till hösten börjar 2:an och när jag har slutat gymnasiet som är om två år ska jag fortsätta med någonting inom det estetiska, förhoppningsvis som fotograf.

Global title
Global text
Global link title
Ida
Annons
Annons
Annons

Magasinet

magimage
magimage
2019
No4

Vi pratar med Tecken Signs | Bokstavsillustratören Sofie Björkgren-Näse | Typsnittformgivarna So-Type | Ett samtal om typografi med ATypI | Typotugg | Gutenberg till Opentype

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No3

Pond Designs förpackningsprocess | Tomorrow Machine och framtidens förpackningar | Avkodade förpackningar | Brobygrafiska om varumärkesbärare | Årets PIDA-vinnare | Jake Knapps Design Sprint | Laptop-test

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No2

Interaktiva affischer med Pangpangpang | Visual Arts resa | The Emotional Art Gallery | Galleri: The Pavilion | De formger för Times Square | Personporträtt: Åsa Kax Ideberg | TBWA moderniserar

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No1

Fotorealistisk 3D hos Foam Studio | Offentlig konst i 3D | Galleri med Sven Prim | Ines Alpha sminkar med 3D | The Reprap Story | Omvärldsspaning | Framtiden för 3D | Vinetiketter för världen från Karlstad

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No4

Personporträtt med fotografen Weroncka Gȩsicka | Illustrera med papper | Flat design | Att välja bild | Konflikt och Kreativitet | Platt formagivning tar steget in i framtiden | Så når du betraktaren | Analys av Ericssons nya logotyp

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No3

Så jobbar Tele2 Inhouse | Lean design för formgivare | Effektiv utomhusreklam | Galleri: Björn Persson | Inhouse: Stockholms stadsbibliotek | Anti-copying in design | Inhouse: MoMA | Intervju: Christina Knight

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No2

Sthlm signs handmålar | Nordblicks nya profil | Semiotik i grafiken | Galleri: Simon Hjortek | Löwengrips redesign | Designa effektiva logotyper | Att redesigna eller ej | Nystartade studion Ulmaja Wilsson | Vi testar Loupedeck

Besök vår shop